Gespreksonderwerpen voor een eerste date

Heb je binnenkort een eerste date, maar vind je het moeilijk om een gesprek te beginnen? Of ben je een flapuit en wil je het liefst alles vertellen over jezelf, terwijl je weet dat het beter is om sommige dingen later te vertellen? We got you!

Gespreksonderwerpen voor een date

Tijdens een date is het natuurlijk je doel om degene die tegenover je zit beter te leren kennen. Maar waar kun je het beste over praten om iemand op een luchtige manier te leren kennen en waar praat je over als alle ‘basic’ onderwerpen besproken zijn?

  • Reizen en avonturen: Vertel over die keer dat je bijna verdwaalde in een vreemd land of het hotel een stuk minder schoon en mooi was dan het reisbureau had doen lijken. Reisverhalen zijn geweldig om te delen en kunnen leiden tot enthousiaste gesprekken over verschillende culturen en bestemmingen.
  • Hobby’s en passies: Praat over die ene ongewone hobby waar je helemaal in opgaat en vraag wat het meest bijzondere punt is op de bucketlist van je date. Geloof ons, niets laat je meer stralen als praten over iets waar je gepassioneerd over bent.
  • Grappige ervaringen: Deel komische situaties waarin je verzeild raakte. Een goede lach is als een ijsbreker die de spanning wegneemt en de sfeer licht houdt.
  • Dromen en doelen: Bespreek je toekomstige plannen en wat je wilt bereiken. Dit kan zowel inspirerend als een geweldige manier zijn om elkaar beter te leren kennen.
  • Favoriete films en boeken: Vraag naar het all-time favoriete film of boek van je date. Dit kan leiden tot gesprekken over gedeelde smaken en nieuwe dingen om te ontdekken.

Deze gespreksonderwerpen vermijden op een date

Hoewel je jouw date het liefst meteen door en door leert kennen, is het verstandig om sommige onderwerpen in eerste instantie achterwege te laten.

  • Ex-partners: Terwijl het oké is om kort te vermelden dat je eerder in relaties was, is het over het algemeen een goed idee om niet diep in te gaan op ex-partners en eerdere relatieperikelen.
  • Zware onderwerpen: Vermijd zware onderwerpen zoals politiek, religie of ingewikkelde familieaangelegenheden. Je wilt de date luchtig en leuk houden.
  • Financiële zaken: Dit is meestal geen ideaal onderwerp voor een eerste date. Geld kan soms gevoelig liggen en het is beter om te wachten tot jullie elkaar beter kennen.
  • Klagen en negativiteit: Positiviteit straalt aantrekkingskracht uit. Dus hoe frustrerend de dag ook was, het is beter om de negatieve vibes achterwege te laten tijdens je date.
  • Te diepgaande vragen: Tijdens de eerste date hoef je niet meteen te duiken in levensveranderende vragen. Laat wat dingen aan de verbeelding over voor latere ontmoetingen.

Genoeg gespreksstof voor je date

Houd in je achterhoofd dat het allerbelangrijkste is om positief te zijn en een positieve houding aan te nemen, want mensen worden van nature aangetrokken door mensen die positief zijn. Merk je dat het gesprek naar iets negatiefs gaat? Probeer dan altijd een positieve twist te geven aan het gesprek. Vergeet bovendien niet om geïnteresseerd te zijn in je date. Dit betekent dat je niet alleen over jezelf hoeft praten, maar dat het ook belangrijk is om vragen te stellen aan je date.

 

Daten draait om het delen van stukjes van jezelf en interesse tonen in de ander. Geniet van elkaars gezelschap, lach om de gekste verhalen en wees open voor nieuwe dingen. Je weet nooit hoe een eerste date kan uitpakken!