Persoonlijke ervaring: Joke & Henk

Ervaring

Joke & Henk

“Als ik wat zenuwachtig word van een man, dan heb ik waarschijnlijk een goeie aan de haak,” vertelt Joke (34). Na verschillende dates was het pas bij Henk (32) dat de zenuwachtigheid toesloeg. Joke en Henk – beiden gek op het buitenleven – werden door Joke’s vervelende hernia gedwongen om het eerst heel rustig aan te doen. Door in die periode veel te praten ontdekten ze nog beter hoe goed ze bij elkaar passen.

 

Via datingwebsites had Joke zo’n 25 dates in drie jaar tijd, maar er zat niemand bij waarvan ze op een prettige manier zenuwachtig werd. Omdat ze via internet geen succes had, klopte ze aan bij Mens & Relatie. Joke: “Ik kwam, ook via internet, op de website van Mens & Relatie terecht. Het internetdating was ik zat. Het is zo statisch, dat gechat achter de computer. En het had me niet gebracht wat ik zocht. De leuke mannen komen niet langs de deur, dus ik moest iets anders.”

ervarin-joke-henk

Zoekwerk uitbesteden

Door het zoekwerk uit te besteden aan de consulenten van Mens & Relatie hoopte Joke vooral minder tijd kwijt te zijn. “Alleen nog zelf contact leggen met de mannen die zij voor me selecteren, dat is veel efficiënter.” Consulente Rianne Ponsioen maakte een mooie profielschets en informeerde Joke over een paar leuke mannen. De juiste zat er niet meteen bij, tot ze Henk ontmoette: “Je raadt het al, bij Henk werd ik voor het eerst sinds lange tijd wat nerveus. Het voelde gelijk goed. Ik dacht: dit is hem misschien!”

Tijdens hun eerste afspraak stonden ze er beiden versteld van hoe open ze naar elkaar toe waren. Over oude relaties beginnen is meestal niet zo’n goede binnenkomer, maar bij Joke en Henk kwam het onderwerp toch aan bod. “We bespraken inderdaad ons relatieverleden,” vertelt Joke, “wat we ervan geleerd hadden en welke fouten we hebben gemaakt. Een intiem onderwerp, maar het gesprek ging heel natuurlijk die kant op. Ook over de toekomst spraken we meteen al, hoe we dachten over trouwen, en dat we allebei graag kinderen willen.”

“Als ik wat zenuwachtig word van een man, dan heb ik waarschijnlijk een goeie aan de haak,”

Joke

Achter de geraniums

Joke kon haast niet wachten op de volgende afspraak met Henk, hoewel een beginnende hernia haar al flink wat fysieke overlast bezorgde. “Henk en ik zouden een wandeling gaan maken. Lekker handig met een hernia, maar ik stond stijf van de adrenaline en wilde het gewoon proberen.” Na 150 meter hebben ze rechtsomkeert gemaakt en besloten het nog eens over te doen. De derde afspraak kwam Henk bij Joke thuis langs, die inmiddels aan bed was gekluisterd. Joke: “Toen heeft hij hier heel lief naast me gezeten, en dat hebben we maanden volgehouden tot het met mij beter ging.” Het was een ongewone start van een relatie, zeker voor twee mensen die juist graag actief en buiten zijn. “We hebben eindeloos met elkaar gepraat want we konden verder niks ondernemen,” zegt Joke.

“Daardoor leerden we elkaar wel heel goed kennen. Als twee oudjes zaten we achter de geraniums, maar we realiseerden ons ook dat het wel heel goed moest zitten als we hiermee al zo tevreden en gelukkig waren.” Met de kerst bracht Henk zijn nieuwe vriendin naar zijn ouders, om met elkaar de feestdagen door te brengen. “Zitten ging nog nauwelijks, dus hij heeft me liggend achterin een busje vervoerd. Dat is raar binnenkomen hoor, bij je schoonfamilie, als je na de eerste kennismaking meteen plat op de bank gaat.”

Op vakantie naar Borneo

In de maanden erna ging het fysiek steeds wat beter, en konden Henk en Joke korte wandelingen gaan maken. Nu is Joke weer helemaal op de been en hebben ze een vakantie geboekt naar Borneo. Joke: “We houden allebei enorm van het buitenleven, de natuur, de dieren, dus naar die vakantie zien we heel erg uit!” Wat levensstijl betreft pas dit stel heel goed bij elkaar. “Een man die alleen maar thuis hangt, dat is niks voor mij,” verklaart Joke. “Ik ben graag op pad, fietsen, wandelen, golfen, wat dan ook. Het duurde even voor ik dat weer kon, en ik vind het fantastisch dat Henk daarop heeft gewacht. Wij zien de toekomst samen helemaal zitten!”

Geïnteresseerd?

Wil jij je ook graag inzetten voor het geluk van anderen? Solliciteer dan direct of neem voor meer informatie telefonisch contact op met Radboud Visser.