Welkom bij Mens & Relatie!

Welkom bij Mens & Relatie. Wij gaan er alles aan doen
om een fijne partner voor je te vinden!

Het programma

Introductie van het programma

De matchmakers gaan op zoek naar een passende partner. Ondertussen volg je het online Succes Programma. Een partner ontmoeten op deze manier is natuurlijk niet iets wat je dagelijks doet. Mens & Relatie investeert in onderzoek naar relatievorming en kan jou daarom als enige bureau in Nederland een wetenschappelijk onderbouwd online coaching programma bieden: de Challenge Passie en Liefde, om je voor te bereiden op het partnervoorstel wat komen gaat! Want dan begint jouw aandeel: een succes maken van de ontmoeting en het opbouwen van de relatie!

Hoe gaat Mens & Relatie te werk?

Onze werkwijze

Onze persoonlijke werkwijze vergt toewijding en geduld van de matchmakers, coaches, maar ook van jou. Onze maatschappij is razendsnel geworden, maar liefde laat zich niet haasten. Liefde heeft rust en ruimte nodig om te kunnen ontstaan en groeien. Veelbelovende kennismakingen blijken te worden verstoord door stappen over te slaan in het kennismakingsproces. Daarom hebben we Date Praat Kaarten ontwikkeld die de matchmaker je gegeven heeft als richtlijn bij de ontmoetingen.

 

Graag lichten we hier het programma toe. Bij al deze onderdelen van het programma geldt: het is jouw toekomstig relatiegeluk dat centraal staat. Dankzij de intensieve bemiddeling en begeleiding middels dit stapsgewijze programma slagen meer dan 3 op de 4 cliënten binnen een jaar.


Begeleiding
Geduld & toewijding
Bemiddeling

Wat bieden wij onze cliënten?

Wat kun je van ons verwachten?

Je hebt je ingeschreven voor het persoonlijke TOP Programma. Bekijk hier jouw persoonlijk Match Plan, Date Plan en Coach Plan.
Match plan
Match plan
Na de kennismaking met je persoonlijke matchmaker, gaat deze op zoek naar jouw partner. Niet alleen lokaal, maar ook op regionaal en landelijk niveau zoekt jouw matchmaker naar een geschikte partner.
Date plan
Date plan
Middels drie bewezen fases, leer je jouw date goed kennen en kunnen jullie samen aftasten of er een mooi leven samen mogelijk is. Na drie ontmoetingen vernemen we graag hoe het contact verlopen is.
Coach plan
Coach plan
Aan de hand van persoonlijke coaching bereid je je voor op het partnervoorstel. Het kiezen van een partner die bij je past, een succesvolle kennismaking en duurzaam relatiegeluk staan hier centraal.

In detail

Wat houden deze plannen in?

Een uitgebreide uitleg van het trajact.
1Mijn persoonlijke MatchPlan

Lokaal, regionaal en landelijk

Jouw matchmaker kent jou persoonlijk. Zo kent ze ook de andere partnerzoekenden in jouw regio persoonlijk. Dat is de eerste zoekronde: de mensen in het bestand van jouw persoonlijke matchmaker. De matchmaker kent jullie beiden en kan motiveren waarom ze vindt dat jullie goed bij elkaar passen.

 

Je matchmaker zoekt niet alleen binnen haar eigen rayon, maar legt jouw dossier ook voor in het netwerk van de collega matchmakers in omliggende rayons. Onze matchmakers kennen al hun cliënten persoonlijk. Mens & Relatie is een groot bureau. De matchmakers van het hoofdkantoor zoeken op landelijke schaal. Zo nodig bijgestaan door onze relatiepsycholoog.

 

Zo bemiddelen we op drie niveaus: lokaal, regionaal en landelijk.

 

Het partnervoorstel

Vanaf het moment dat de bemiddeling is opgestart, wordt er wekelijks in het landelijk bestand gezocht naar een geschikte partner. Het kan heel snel raak zijn, maar het kan ook enkele maanden duren voordat er een geschikte kandidaat aan je wordt voorgesteld.

 

Alleen wanneer er een goede kans is op een wederzijdse klik, wordt er een partnervoorstel gemaakt. Jullie ontvangen beiden elkaars profielschets en telefoonnummer. Je belt elkaar om een afspraak te maken voor de eerste ontmoeting.

 

Na drie ontmoetingen, vernemen we graag van jullie beiden hoe het contact verlopen is. Bel gerust je matchmaker, hij of zij is ook tijdens kantoortijden beschikbaar. Wij zijn heel benieuwd hoe je de ontmoetingen hebt ervaren. Zo nodig gaan we meteen weer opnieuw zoeken naar een passend voorstel.

2Mijn persoonlijke DatePlan

De eerste date heeft uitsluitend tot doel om het ijs een beetje te breken (zie Date Praat kaarten serie 1). Trefwoord: uitstraling. Succesfactoren: oprecht zelfvertrouwen, humor en positiviteit.

 

Bij de tweede date is het doel om elkaar te leren kennen door iets leuks te ondernemen (zie Date Praat kaarten serie 2). Trefwoord: leefstijl. Succesfactoren: vitaliteit, gezelligheid en samen genieten.

 

Bij de derde date is het doel om af te tasten of er wellicht een mooi leven samen mogelijk is (zie Date Praat kaarten serie 3). Trefwoord: toekomstvisie. Succesfactoren: diepgang, emotie en ruimte voor beiden.

 

Na deze drie ontmoetingen, vernemen we graag van jullie beiden hoe het contact verlopen is. Bel gerust je matchmaker, hij of zij is ook tijdens kantoortijden beschikbaar. Wij zijn heel benieuwd hoe je de ontmoetingen hebt ervaren. Zo nodig gaan we meteen weer opnieuw zoeken naar een passend voorstel.

 

De eerste fase is de date fase en heeft als belangrijkste doel de verbinding op te bouwen. Deze fase duurt ongeveer zes tot twaalf weken. Daarna volgt de tweede fase, de romantische fase met toenemende (geestelijke) intimiteit en als doel om elkaars hart te veroveren. In deze fase is geduld heel belangrijk. Ga stap voor stap richting een duurzame liefdevolle relatie. Dan volgt de derde fase, de lichamelijke intimiteit. Deze fase wordt ook wel de fase van het verleiden genoemd. Romantiek wordt namelijk gevolgd door passie en hartstocht. Dat is het grote verschil tussen vriendschap en een liefdesrelatie. De romantische fase duurt gemiddeld drie tot negen maanden en mondt uit in een commitment. Je kiest ervoor om te investeren in het opbouwen van een duurzaam contact. Daarmee ga je ook een relatie aan met elkaars familie en vrienden.

3Mijn persoonlijke CoachPlan

In drie weken bereid je je voor op je eerste partnervoorstel met de Passie en Liefde Challange.

Immers.. je zoekt een partner niet voor heel even, maar voor het leven!

Stap 1
Stap 1

Stap 1 komt neer op de juiste partnerkeuze. Niet het ideale plaatje, maar een partner die bij je past.

Stap 2
Stap 2

Stap 2 is een succesvolle eerste kennismaking. Geen sollicitatiegesprek, maar tijd en ruimte voor gevoel.

Stap 3
Stap 3

Stap 3 is het toepassen van een wetenschappelijk bewezen methodiek voor duurzaam relatiegeluk.


Kaders

Drs. Liselotte Visser

Wetenschappers over de hele wereld hebben onderzoek gedaan naar liefde en duurzaam relatiegeluk. Onze eigen psycholoog drs. Liselotte Visser combineert meer dan dertig jaar werkervaring met wetenschappelijk onderzoek in haar promotieonderzoek. In het Succes Programma delen we Het Geheim van Mens & Relatie met je! Onze unieke formule bestaat uit drie stappen: de juiste partner, een succesvolle kennismaking en samen bouwen aan duurzaam relatiegeluk. Deze methode is uniek in de wereld. Middels een aantal online seminars, het boek en een serie films met dating tips wordt datgene wat besproken is in de Challenge in de komende maanden uitgediept zodat je weet wat jij kunt doen voor een lang en gelukkig leven samen.

 

Iemand ontmoeten via relatiebemiddeling is niet iets wat je dagelijks doet. Gebaseerd op bijna 40 jaar ervaring adviseren we de volgende stappen: Houd de eerste kennismaking luchtig, positief en kort. Ga de tweede keer samen iets leuks doen en maak het gesprek bij de derde ontmoeting meer diepgaand en persoonlijk.

Succes?

Wanneer ben ik geslaagd?

We achten een partnervoorstel succesvol, als je drie maanden
contact hebt met de voorgestelde partner en wederzijds
voornemens bent om samen een toekomst op te bouwen.

Deel je geluk

Laat ons meegenieten!

Dat geeft ons de energie om ons te blijven inzetten voor cliënten die meer tijd of begeleiding nodig hebben voor een succesvolle match. Gun je anderen ook dit relatiegeluk, dan kun je ze de drempel over helpen als ambassadeur van Mens & Relatie.